keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lukiolaisten Päivä Johtajana

 
 
 

                                        Kuvassa yrittäjiä, johtajia ja tilaisuuden toteuttajia.



Salon lukiolaisille annettin hieno mahdollisuus elää yhden Päivän Johtajana. Pernön lukiossa ei oppilaita tarvinnut kauaa houkutella mukaan. Johtajuus kuulosti tosi hyvältä. Perniön lukiolle annettiin 6 johtajan paikkaa ja oppilaat lähetettiin kentälle pareina.  Salon seudun sanomissa olivat Janne Karjalainen ja Max Pohjonen,Astrum keskuksessa Aino Peltonen ja Robert Lagertsröm ja Salon kaupungintalolla Veera Örri Rilla Tammen kanssa,

Kun kyselin "johtajien"eli opiskelijoiden kokemuksia, kaikki kertoivat päivän olleen antoisa ja opettavainen. Yksi opiskelija  vastasi "Juu, musta tulee kaupunginjohtaja!" Sitä hän ei maininnut, että minkä kaupungin johtaja. Kiitos  monille eri tahoille, jotka olivat tehneet keväästä asti työtä tämän päivän onistumiseksi ja toteuttamiseksi. Päävastuun kantoivat Nuorkauppakamari, Nuori yrittäjyys järjestö sekä YES-keskus. Paikalliset yrittäjät olivat myös vahvasti mukana hankkeessa.

Iltapäivällä Salon lukiossa oli tapahtuman päätös, jossa vieraina oli elämässä menestyneitä henkilöitä. He halusivat viestittää nuorille rohkeutta, unelmiin uskomista, toimeliaisuutta ja itseensä luottamista. Tekemällä saa enemmän aikaan kuin olemalla passiivinen. Niinpä!

Koulumaailman näkökulmasta keskustelu ja herättely täsmällisyyden tärkeydestä, tuntui hyvältä. Me opettajathan jaksamme torua myöhästelijöitä. Eikä turhaan! Yrittäjät kertoivat aika kovin sanoin, että turhaan on soitella kesätyöpaikkaa, jos edellisenä kesänä on joka aamu ollut 10 minuuttia myöhässä. "Se oli aina myöhässä"  voi tulla helposti mieleen. Töitä ei tipu.

Ensi vuonna tapahtuma järjestettänee uudelleen. Suunnitelmassa on, että yrittäjät tulevat kouluun "opettajiksi", oppilaat johtajiksi ja opettajat "yrittäjiksi". Miltä kuulostaa?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu