perjantai 31. tammikuuta 2014

Yrittäjyys on ihan YES - kurssi


Perniön lukion tulevan lukuvuoden 2014-2015  kurssitarjottimella on tarjolla hyvä kattaus myös yrittäjyyskasvatusta. Tarjottavan kurssin nimi, Yrittäjyys on ihan YES, viittaa kurssinläheiseen yhteistyökumppaniin eli Varsinais-Suomen YES-keskukseen. Tämän yhden lukuvuoden yrittäjyyden polun aluksi opiskelijat pohtivat sitä, missä vaiheessa elämänikäistä oppimisen polkua he ovat. Onko heissä jo kasvamassa yrittäjyyden siemen ihan oikean yrityksen muodossa vai onko se vasta unelmien laatikossa ? Jokainen voi toteuttaa oman polkunsa.

Aloituksen aikana kaivetaan yhteiset ajatukset esiin ja pohditaan, missä voimme vahvistaa lukiolaisten omaa toimijuutta ja osallistuvuutta. Ainakin kurssilaiset osallistuvat Päivä johtajana- tapahtumaan sekä Salon lukiodiiliin sekä heillä on mahdollisuus toteuttaa joko NY-yritys tai 4H-yritys. Haluamme olla mukana ideoimassa tulevan lukuvuoden Perniön lukion Yrittäjän päivää.

Perniön lukion slogan "Pieni koulu-suuri sielu" elää vahvasti myös tässä kurssissa. Teemme lukuvuoden aikana pieniä asioita, mutta suuri sielu ja sydän mukana. Kioskit, kahvilat ja projektit sekä tietysti nettilehden Perniön Pärinän herättäminen taas eloon, ovat toimintamme teemoja. Tavoitteena on näiden töiden kautta vahvistaa opiskelijoiden rohkeutta, itsetuntoa sekä luottamusta omaan osaamiseensa. Lukio-opinnothan vaativat sisäistä yrittäjyyttä erityisen paljon. Jokainen valittu kurssi on saatava suoritettua onnistuneesti loppuun asti. Itsenäistä ja sinnikästä asennetta vaaditaan! Näitä taitoja vahvistamme yhdessä YES-keskuksen, Salon 4H-yhdistyksen, paikallisten kummiyrittäjien kanssa.


Nämä ajatukset ovat tavoitteina myös Perniön lukion Yrittäjyys on ihan YES-kurssilla!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu